gbg måleridesign EPS

Att underhålla sina slitna fönster är avgörande för att säkerställa deras funktion och estetik över tid. Hos GBG Måleridesign förstår vi vikten av att dina fönster inte bara ska vara funktionella utan också estetiskt tilltalande. Om dina fönster har börjat spricka eller framstår som slitna, är det inte alltid nödvändigt att byta ut hela fönstret. Måla om fönstren kan vara en kostnadseffektiv lösning som ger dina fönster nytt liv och skydd.

En professionellt utförd målning av sina fönster kan faktiskt förbättra tätningen och minska drag, vilket bidrar till lägre uppvärmnings- och kylningskostnader för ditt hem.

Vikten av fönstermålning

Fönster blir utsatta för väder, vind och temperaturväxlingar, vilket kan leda till att träet blir rötskadat eller att färgen börjar flagna. Målning av fönster är inte bara en fråga om estetik; det är också ett sätt att förlänga deras livslängd och förhindra att man behöver byta ut hela fönstret. Dessutom, när fönster ska målas, erbjuder det ett tillfälle att uppdatera utseendet på ditt hem och göra det mer inbjudande.

GBG Måleridesign - Inomhusmålning kontor

Kontakta oss för en kostnadsfri offert!

Om du överväger att renovera och måla om dina fönster, kontakta oss gärna på GBG Måleridesign för en kostnadsfri offert. Vi är här för att hjälpa dig att förvandla dina fönster till vackra fönster som du kan njuta av i lugn och ro, från det sjunde till det tionde året och längre. Vårt team är redo att visa dig hur en professionell fönstermålning kan förändra ditt hem.

Vår process

På GBG Måleridesign använder vi endast de bästa materialen och teknikerna för att garantera att resultatet ska bli både hållbart och estetiskt tilltalande. Våra experter är skickliga på att hantera alla typer av fönster, från traditionella träfönster till moderna metall- och PVC-fönster. Vi tar hänsyn till varje fönsters specifika behov och anpassar vår metod därefter för att säkerställa ett lyckat slutresultat.

Förberedelser

En framgångsrik fönstermålning börjar långt innan den första penseldragen. På GBG Måleridesign lägger vi stor vikt vid förberedelsestegen, som är avgörande för att säkerställa ett hållbart och vackert resultat. Vår process inkluderar:

  • Rengöring: Det första steget är att noggrant rengöra fönstren för att avlägsna all smuts, damm och eventuella rester av gammal färg. Detta säkerställer att den nya färgen får en ren och slät yta att fästa på.
  • Slipning: Efter rengöring slipar vi ner fönsterytorna för att ta bort ojämnheter och skapa en jämn bas för målningen. Slipningen hjälper också till att öka färgens vidhäftning till ytan.
Målningstekniker

GBG Måleridesign använder endast beprövat material och tekniker för att säkerställa bästa möjliga resultat för dina fönster:

  • Grundmålning: Vi börjar alltid med en grundmålning för att förbättra färgens vidhäftning och öka dess skyddsegenskaper.
  • Finsnickeri: Fönster kräver noggrann uppmärksamhet på detaljer, särskilt runt lister och i hörn. Våra målare är skickliga på att arbeta med finsnickeri för att säkerställa att varje del av fönstret blir perfekt målad.
  • Slutmålning: Slutligen appliceras toppskiktet med den valda färgen. Vi ser till att färgen får torka ordentligt mellan lager och använder tekniker som minimerar risken för droppar och ojämnheter för ett tilltalande och hållbart slutresultat.

Genom att följa dessa noggrant utformade steg säkerställer GBG Måleridesign att dina fönster inte bara blir målade utan också får ett långvarigt skydd och skönhet. Kontakta oss idag för att lära dig mer om hur vi kan transformera dina fönster med vår professionella fönstermålningstjänst.

Utförda arbeten

Våra utförda arbeten inkluderar inte bara fönstermålning utan även målning av väggar och tak, vilket gör oss till en komplett måleritjänst för alla dina behov. Vi är stolta över att våra kunders fönster inte bara blir skyddade mot elementen utan även blir estetiskt tilltalande, vilket bidrar till hela hemmets utseende och känsla.

Läs mer

Kontakta oss

Referensprojekt

Vår process

Anlita oss i fyra steg

Att ta ditt projekt från idé till verklighet är enkelt med våra strukturerade och kundvänliga processer. Följ dessa fyra enkla steg för att anlita oss.

01

Offert

Vi inleder uppdraget med ett möte där vi går igenom era önskemål. Utifrån detta levererar vi en offert med fast pris.

Uppstart

Under uppstarten är vår projektledare på plats för att gå igenom varenda detalj. Det gäller allt från väggar och tak till snickerier. Denna förbesiktning lägger grunden för en lyckad arbetsprocess.

02

Genomförande

Samma projektledare som tidigare besökt er kommer att leda arbetet från början till slut. Kommunikationen är extremt viktig för oss och kundens synpunkter värderas högt.

03

Avslut

När arbetet är utfört inleder vi en intern besiktning (försyn) för att säkerställa hög kvalitet. Det följs av en efterbesiktning tillsammans med kunden. När du är hundra procent nöjd med vårt jobb vet vi att det är ett lyckat projekt. Att du trivs är viktigast för oss, det gör oss stolta.

04

Vanliga frågor om fönstermålning

Nedan har vi samlat några av de vanligaste frågorna

Kostnaden för att måla fönster kan variera beroende på flera faktorer, inklusive fönstrens storlek, antalet fönster som ska målas, tillståndet på de befintliga fönstren (t.ex. om omfattande förberedelser krävs), samt val av färg och material.

 

Den bästa tiden att måla fönster är under sen vår, sommar eller tidig höst när vädret är torrt och temperaturerna är milda. Idealiska förhållanden för fönstermålning är när temperaturen ligger mellan 10°C och 25°C med låg luftfuktighet. Detta ger färgen den bästa möjligheten att torka och härda ordentligt.

Om det skulle börja regna kort efter att fönstren har målats, kan det påverka färgens förmåga att torka och härda korrekt, vilket potentiellt kan leda till att färgen blöder, blir fläckig eller inte fäster ordentligt. På GBG Måleridesign tar vi alltid väderförhållandena i beaktning när vi planerar våra målningsprojekt.

ROT-avdraget omfattar tjänster som målning, fasadmålning, fasadtvätt och andra typer av arbete på såväl villor som sommarstugor, samt allt måleriarbete som utförs på insidan av bostadsrätter. Läs mer på skatteverket

Kontakta oss idag för en kostnadsfri offert. Vårt team guidar dig genom processen, från den initiala konsultationen till det färdiga resultatet.