gbg måleridesign EPS

Att underhålla och förnya sitt tak är en viktig del av husvården, något som ofta kan glömmas bort. På GBG Måleridesign, en ledande aktör inom takmålning i Göteborg, förstår vi betydelsen av att hålla ditt tak i toppskick. Genom vår expertis erbjuder vi en kostnadseffektiv och miljövänlig lösning för våra kunder, som inte bara ger ditt tak ett nytt liv utan också förlänger dess livslängd. I den här artikeln går vi igenom varför det är viktigt att måla om taket och hur vår process ser ut.

Varför takmålning är en lönsam investering

Ett nymålat tak står inte bara emot tuffa väderförhållanden och drar åt sig mindre fukt; det kan också ge ditt hus ett visuellt lyft vilket i sin tur kan öka värdet på din fastighet. All smuts, mossa och alger som tidigare sugits upp av takpannorna avlägsnas, och med noggrann taktvätt och eftersköljning garanterar vi ett gott resultat. Genom att välja att tvätta och måla om ditt tak i stället för att byta hela taket, erbjuder GBG Måleridesign en kostnadseffektiv och miljövänlig lösning, som också förlänger livslängden på ditt tak, för våra kunder.

Villa tak, svartmålat

Att förstå ditt taks behov

Varje tak har unika behov beroende på material, ålder och det senaste underhållet. Vi börjar med en takbesiktning för att bedöma ditt taks skick. Om taket till exempel är ett normalstort villatak, kan det krävas att taket tvättas och målas för att förlänga livslängden. Vi ser till att rengöra och kem behandla taket ordentligt innan vi utför takmålning, vilket gör att taket blir mer motståndskraftigt för framtida problem.

Vårt arbete: taktvätt och takmålning

GBG Måleridesigns process börjar med en noggrann taktvätt, där vi använder högtryckstvätt som avlägsnar all smuts, mossa och alger. Detta steg är avgörande för att försäkra att förseglingen tätar porerna och att den efterföljande målningen ger en jämn yta och en slitstark skyddsyta. När taket målas, använder vi tekniker och färgsystem som är speciellt utvalda för ditt taks material och förhållanden. Detta garanterar ett långvarigt skydd och att ditt nya tak står emot väder och vind.

Byta färg på taket? Vi kan hjälpa till

För de som önskar förnya sitt hems utseende ytterligare, erbjuder vi möjligheten att byta färg på taket. Denna process kräver speciell omsorg för att säkerställa att det slutliga resultatet inte bara ser bra ut utan också bidrar till takets skyddande egenskaper. Vi diskuterar gärna vilken metod och vilket färgsystem som ska användas utifrån ditt specifika tak och dina önskemål.

GBG Måleridesigns fördelar
 • Kostnadsfri offert: Innan vi utför arbetet, erbjuder vi en kostnadsfri offert, så du vet exakt vad som krävs för att förnya ditt tak.
 • Konkurrenskraftiga priser: Vi erbjuder högkvalitativ takmålning till konkurrenskraftiga priser.
 • Miljövänliga lösningar: Vi väljer miljövänliga produkter och metoder för att minimera vår miljöpåverkan.
 • Anpassade lösningar: Vi anpassar våra tjänster efter just ditt taks specifika behov och dina önskemål.
Förnya ditt tak med GBG Måleridesign

Att förnya taket innebär inte bara att måla om det; det är en omfattande process som börjar med att förstå ditt taks unika behov. Vårt team av experter utför en grundlig inspektion för att identifiera eventuella problemområden. Vi tvättar och målar ditt tak med omsorg, använder de bästa materialen och teknikerna för att förlänga livslängden på ditt tak och förbättra ditt hems utseende.

Processen Steg för Steg
 1. Takinspektion: Arbetet utförs av våra professionella målare och vi inleder med en noggrann inspektion för att bedöma ditt taks skick.
 2. Rengöring: Med högtryckstvätt utför vi en rengöring av taket från mossa, alger och all smuts, vilket är nödvändigt för att förbereda ytan och utföra arbetet för att få det bästa resultat.
 3. Förbehandling: För att genomföra en takmålning på bästa sätt behandlar vi taket, och den behandlingen motverkar tillväxt av mossa och alger i framtiden.
 4. Grundmålning: Sen förseglar vi takpannorna och den förseglingen tätar porerna och förbereder taket för målning, detta krävs också för att utföra arbetet på bästa möjliga sätt.
 5. Målning: Vi målar ditt tak med noggrant utvalda produkter som ger en slitstark och jämn yta.
 6. Eftersköljning och Inspektion: Efter målningen genomför vi en slutlig kontroll för att försäkra kvaliteten på arbetet.
Varför välja GBG Måleridesign?
 • Expertis: Med år av erfarenhet och en bred kunskap om olika taktyper, inklusive tak med betongpannor och plåttak, kan vi hantera allt från vanliga villatak till mer komplexa projekt.
 • Kvalitet: Vi använder endast högkvalitativa material som garanterar ett gott resultat och ett nymålat tak som står emot tuffa väderförhållanden.
Kontakta oss redan idag och boka kostnadsfri offert

Har du planerat att du ska måla taket och är du redo att ge ditt tak ett nytt liv samt förlänga dess livslängd? Kontakta oss redan idag och boka kostnadsfri offert. Vårt team på GBG Måleridesign är här för att erbjuda en kostnadseffektiv och miljövänlig lösning för ditt tak. Oavsett om du funderar på att måla om taket, tvätta taket, byta färg på taket eller om du bara vill att ditt tak ska se fräschare och nyare ut, har vi kunskapen och erfarenheten att hjälpa dig. Med vårt engagemang för kvalitet och din tillfredsställelse kan du lita på att ditt tak är i goda händer med GBG Måleridesign.

Nyttja ROT-avdraget

Vad är ROT-avdraget?

ROT-avdraget är en skattereduktion som tillåter privatpersoner att dra av en del av arbetskostnaden för reparation, ombyggnad, tillbyggnad eller underhåll av bostaden. Avdraget syftar till att främja den legala arbetsmarknaden och göra det mer ekonomiskt försvarbart för fastighetsägare att förbättra och underhålla sina hem.

Läs mer

Kontakta oss

Referensprojekt

Vår process

Anlita oss i fyra steg

Att ta ditt projekt från idé till verklighet är enkelt med våra strukturerade och kundvänliga processer. Följ dessa fyra enkla steg för att anlita oss.

01

Offert

Vi inleder uppdraget med ett möte där vi går igenom era önskemål. Utifrån detta levererar vi en offert med fast pris.

Uppstart

Under uppstarten är vår projektledare på plats för att gå igenom varenda detalj. Det gäller allt från väggar och tak till snickerier. Denna förbesiktning lägger grunden för en lyckad arbetsprocess.

02

Genomförande

Samma projektledare som tidigare besökt er kommer att leda arbetet från början till slut. Kommunikationen är extremt viktig för oss och kundens synpunkter värderas högt.

03

Avslut

När arbetet är utfört inleder vi en intern besiktning (försyn) för att säkerställa hög kvalitet. Det följs av en efterbesiktning tillsammans med kunden. När du är hundra procent nöjd med vårt jobb vet vi att det är ett lyckat projekt. Att du trivs är viktigast för oss, det gör oss stolta.

04

Vanliga frågor om takmålning

Nedan har vi samlat några av de vanligaste frågorna

Livslängden på en takmålning varierar beroende på flera faktorer, inklusive de använda materialens kvalitet, takets förutsättningar innan målning, och de väderförhållanden taket utsätts för. Hos GBG Måleridesign använder vi endast högkvalitativa och hållbara material för att garantera det bästa resultatet. Generellt kan en professionellt utförd takmålning hålla mellan 10 och 15 år. En grundlig rengöring av ditt tak samt underhållsarbete med jämna mellanrum kan också vara en faktor som gör att det ökar livslängden på taket.

Kostnaden för att måla ett tak kan variera beroende på flera olika faktorer, inklusive hur stort taket är, dess skick, och den specifika typen av behandling som krävs. På GBG Måleridesign erbjuder vi en kostnadsfri takbesiktning för att ge en noggrann och skräddarsydd offert baserad på ditt taks unika behov. Vi strävar efter att erbjuda konkurrenskraftiga priser utan att kompromissa med kvaliteten på vårt arbete.

Att tvätta taket innan målning krävs för att utföra arbetet på bästa möjliga sätt och för att få det bästa resultatet. Om taket inte tvättas ordentligt innan målning kan det leda till att den nya färgen inte fäster ordentligt, vilket resulterar i en ojämn yta och minskad livslängd på målningsarbetet. Smuts, mossa och alger på taket kan även hindra målfärgen från att tränga igenom och skydda takmaterialet effektivt. GBG Måleridesign garanterar noggrann rengöring och förberedelse av taket för att säkerställa bästa möjliga resultat och långvarigt skydd.

Att försumma ommålning av fasaden kan leda till en rad problem. Färg som börjar flagna eller blekna är inte bara ett estetiskt problem utan kan också innebära att fasadens skydd mot fukt, sol, och andra väderpåverkan minskar. Detta kan i sin tur leda till fuktskador, sprickbildning i underlaget och i värsta fall strukturella skador på huset.

 

ROT-avdraget omfattar tjänster som målning, takmålning, fasadtvätt och andra typer av arbete på såväl villor som sommarstugor, samt allt måleriarbete som utförs på insidan av bostadsrätter. Läs mer på skatteverket

Kontakta oss idag för en kostnadsfri offert på fasadmålning. Vårt team guidar dig genom processen, från den initiala konsultationen till det färdiga resultatet.